lauantai 23. elokuuta 2014

Ravintolakokemus: Lounasta Rivolissa

Mentiin Jennin kanssa Nyt -liitteen artikkelin perässä extempore lounaalle. Helsingin legendaarisen ravintoloitsijan Ragni Rissasen edelleen luotsaama ravintola on ollut toiminnassa vuodesta -62 saakka. Rissanen itse on ohittanut jo 80 ikävuoden kunnioitettavan merkkipaalun, mutta vasta kymmenen vuotta sitten on jättäytynyt pois linjatyöstä.

Tänään tarjolla oli kaksi eri vaihtoehtoa niin alku-, kuin pääruoallekin. Hetken äimistelyn jälkeen päädyimme samoihin vaihtoehtoihin. Alkuruoaksi oli tulossa sammankonreisiä ja pääruoalle karitsaa. Päätimme ottaa myös 12cl 2010 Riojaa karistalle kyytipojaksi. Nälkä oli jo melko karmea. Onneksi tarjoilija toi heti pöytään korin leipää veden kera. Palvelu oli alun alkaen huomaavaista. 

Sisustus Rivolissa on Jugend/Art noveau -henkinen ja miellyttävän kodikas. Pöytiä koristivat kolmihaaraiset kynttiläjalat, jotka olivat tulilla jo lounaan aikana.  Useita pöytiä koristivat myös tyylikkäät Tiffany-valaisimet. Baaritiskillä oli iso kuparinen shamppanja-kuuleri, jonka kyljessä riippuvat lasit. Salia hoitivat lounaalla kaksi vanhaa sotaratsua, jotka varmoista liikkeistä päätellen olivat olleet talon palveluksessa jo pitkään. 

Alkuruoka tuli suhteellisen nopeasti. Frityyritaikinassa pyöritellyt sammakonreidet olivat rapeita ja mehukkaita. Lautasella oli lollo rosso -salaatista tehty peti, mutta ilman suolaa, pippuria tai öljyä sen varsinainen kulinaarinen funktio jäi vähän epäselväksi. 

Pääruoan viinikaato seurasi heti alkupalojen pois "plokkaamista". Vaikutuksen teki tarjoilijan huomaavaisuus käyttää mini-dekantereja, johon pääruoan viini kaadettiin jo alkuruokien aikana. Tanniininen Rioja oli saanut haukata happea hetken aikaa ennen lasiin kaatoa. 

Pääruoan karitsa toimitettiin myös rivakasti pöytään. Prässi oli mehukasta ja hyvin valmistettu. Kare oli ihan hyvä medium+. Siinä rajoilla ettei ollut mennyt sitkeäksi. Vuohenjuustoperunaa lautasella melko reilusti. Peruna oli ihan hyvää, vaikka oli hieman päässyt kuivamaan. 

Jälkkäri tuli jo hieman turhan nopeasti pääruoan perään. Ravintolassa oli ehkä kymmenkunta ihmistä meidän lisäksi, eikä ollut mitään erityistä syytä tykittää ruokaa pöytään sitä vauhtia. Alkuroan rasvaiset sammakonreidet ja pääruoan reilu annos karitsaa, sekä perunajytky olivat jo vallanneet suurimman osan pötsin alasta. Jälkiruoka oli hieman pettymys. Se oli käytännössä kermaa kermalle. Mansikat ja minttu peittivät alleen maitovanukkaan hennon maun ja vanukkaan niskaan pyöräytetty kerma "genelli" oli seisonut jääkaapissa jo hyvän tovin. Positiivista oli kuitenkin jälkkärin sopivan pieni koko ja hyvä ajatus pienestä jälkimakeasta, mikä minusta on juuri passeli lounaalle. 

Kokonaisuutena ruoka ja juoma oli varmasti hintansa väärti. Pientä viilausta vaille elämyspisteet olisivat olleet myös huiketa. Ikävä kyllä tällä kertaa palvelu tuntui päättyneen ja henkilökunta kaikonneen illallisvalmisteluihin ennen aikojaan. Meidän lähtiessä ravintolasali oli jo tyhjä ja tullessa narikkaan otetut takit sai käydä itse noutamassa. Harmillista kyllä omat kiitokset lounaastakin kaikuivat tyhjään saliin. 

Menu 27,80e
Sammakonreisiä ja kaprismajoneesia
Karitsaa prässinä ja kareena, vuohenjuustoperunaa ja lillinkiä
Paahdettua maitokiisseliä

12cl 2010 Rioja 8,60e

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti